Vinyasa Yoga


Vinyasa yoga, også kaldes flow yoga, og er en yoga form til dig der ønsker fysisk udfordring og meget bevægelse. 

Vinyasa yoga er en dynamisk yoga form med et naturligt vinyasa yoga flow fra stilling til stilling. Vinyasa yoga følger ikke bestemte sekvenser, og timerne varieres fra gang til gang. 

Vinyasa yoga flow giver varme i kroppen, og kan udfordre dine fysiske og mentale grænser for din formåen. I vinyasa flow yoga synkroniseres bevægelserne ofte sammen med vejrtrækningen. Udover fysisk udfordring, masser af bevægelse og varme, giver vinyasa yoga dig styrke, en god balance og et stærkt fokus. 


Marie-Louise underviser i Vinyasa Yoga i Hot Yoga Denmark i Lyngby, Søhuset Motionscenter i Hørsholm, Living Studios i Birkerød.

Derudover kommer Marie-Louise til at undervise i en styrkende Vinyasa time (blandet hold) samt en Womens Vinyasa Flow (womens only) i et nyåbnet studie i Fredensborg (mere information følger senere).

Hvad er vinyasa yoga?

Marie-Louise underviser i vinyasa yoga med særligt fokus på kvinder. Kvinder har en anderledes hormonbalance og et andet følelsesliv end mænd. Derudover påvirker kvinders cyclus i høj grad hvordan vi har det fysisk, mentalt og følelsesmæssigt. I vinyasa flow yoga for kvinder vil der være små øvelser i bækkenbundstræning samt små øvelser i vejrtræningsteknikker - pranayama. 

Bækkenbundstræning er godt for at forhindre at tunge løft og nys presser livmoder, blære og tarme nedad. En stærk bækkenbund kan forhindre inkontinens og give en god indre stabilitet i forbindelse med fysisk træning og diverse hverdagsaktiviteter. Man kan sagtens være veltrænet og have en svag bækkenbund, disse to ting hænger ikke nødvendigvis sammen. Træning af bækkenbunden er et område for sig selv og man bør huske at træne sin bækkenbund. 


Marie-Louise har Womens Vinyasa Flow i Fredensborg. 
Vejrtrækning - Pranayama

Når sindet er uroligt så er vejrtrækningen uregelmæssig. Og når vejrtrækningen er stille, så er sindet også stille, og yogien får stilhedens kraft. Kan vi påvirke bevidst vejrtrækningen, kan vi dermed skabe et virksomt terapeutisk system og bruge vejrtrækningen til koncentration, klarhed og eventuelt helbredelse. Når vi udfører vejrtrækningsteknikker, også kaldet pranayama, bliver vores sind optaget af selve vejrtrækningen og vores billede af virkeligheden bliver svagere og vi reagerer ikke så automatisk på tanker og indtryk som vi ellers ville gøre. Vores sind har derfor mulighed for at blive mere kreativt og fleksibelt. Marie-Louise inkorporerer små sekvenser af pranayama i hver vinyasa yoga time. 

Womens Vinyasa Flow (Womens only)


Copyright © Alle rettigheder forbeholdes